Mazāk problēmu nekā ejot uz veikalu: Ātrās medus kūkas recepte.
Kādas sastāvdaļas mums ir vajadzīgas:
medus – 250 g;
sviests – 150 g;
cukurs – 110 g;
vistas olas – 3 gab .;
rieksti – 100 g;
milti – 2 glāzes;
soda – 1 tējk;
skābs krējums 20% – 200 ml;
pūdercukurs – 1 glāze;
mazi burkāni – 1 gab.
Sāksim gatavot:
Sviestu sagriež gabaliņos un liek katliņā kopā ar medu, sodu un cukuru. Visu izkausē līdz gludai un ļauj atdzist.
Nomizo un smalki sarīvē burkānus un sakapā riekstus.
Sakuļ olas un pievieno tās medus maisījumam. Iegūto masu lej izsijātajos miltos. Pievieno riekstus un burkānus, samīca mīklu.
Sagatavoto mīklu liek pannā un cep apmēram 30-40 minūtes. Gatavo kūku pārgriež uz pusēm.
Atsevišķi sajauciet skābo krējumu ar pūdercukuru. Kūkas ieziež ar sagatavoto krēmu.